Hainaut Meetings & Events

Officiële Conventiebureau van de Provincie Henegouwen

Hainaut Meetings & Events is het officiële Conventiebureau van de Provincie Henegouwen. Wij verzorgen overheidstaken die zich via promotie en structurering richten op het stimuleren van de sector in Henegouwen. Onze dienst is volledig onafhankelijk en gratis: geen commissie of lidmaatschapskosten.

DIENSTEN VOOR BEDRIJVEN, VERENIGINGEN EN MEETINGPLANNERS

Op persoonlijke wijze reageren op de verzoeken van meetingplanners en potentiële klanten bij de voorbereiding van hun activiteiten/events in Henegouwen: dat is waar wij ons dagelijks mee bezighouden. Wij geven u advies, winnen inlichtingen in en vragen om kortingen zodat de organisatie van uw evenement een gemakkelijke klus wordt. Hiervoor beschikken wij over de grootste MICE-database van de provincie en een uitgebreid netwerk aan contacten.

DIENST VOOR DIENSTVERLENERS VAN MICE-DIENSTEN IN HENEGOUWEN

Onze eerste taak voor de dienstverleners is om het MICE-aanbod te identificeren dat beschikbaar is voor het zakelijk toerisme. Dankzij selectiecriteria kunnen wij bepalen of een aanbod voldoet aan de kwaliteitseisen die nodig zijn om tegemoet te komen aan de standaard van de sector.

Als dit eenmaal is geïdentificeerd, integreren wij dit aanbod in de officiële database van het toeristisch aanbod van Wallonië (PIVOT). Dankzij onze diverse promotieactiviteiten is het onze tweede taak om dit Henegouwse MICE-aanbod te valoriseren door het op de nationale en internationale markt voor zakelijk toerisme te positioneren, via onze netwerken en digitale verspreidingskanalen. Maar ook door deelname aan professionele beurzen en marketingcampagnes op de groeimarkten.

Hainaut Meetings & Events is dus een gratis tussenpersoon, een ondersteuning voor de ontwikkeling van de MICE-sector in Henegouwen rechtstreeks ten gunste van hoteleigenaren en eigenaren van accommodaties, beheerders van voorzieningen voor bedrijven en events, toeristische en culturele bezienswaardigheden en attracties die beschikken over producten die geschikt zijn voor bedrijven, voor evenementenbureaus en andere professionele partijen op het gebied van evenementen.

Door onze ervaring als tussenpersoon tussen vraag en aanbod hebben wij een onafhankelijke en externe kijk op de producten. Wij kunnen de Henegouwse MICE-spelers ook adviseren of eventueel helpen om een aanbod van diensten en producten te ontwerpen dat is afgestemd op de MICE-sector en dus op termijn wordt erkend.Related Articles
Contactez nous